Putovanja za dž

Sanjala sam da šetam svetom sa svojim bekpekom na leđima i samo zastajem na pojedinim mestima da pružim lokalcima ruku. Daju mi nekakve magične bombone. Moram da zamislim želju... Lako, da se vratim...Budim se i shvatim da mi je za ostvarenje sna potreban novac. Brojim... Nije dovoljno. Onda uz prvu jutarnju kafu otvorim neke sajtove i shvatam da je vreme za punjenje bekpeka. 
Podeliću i sa vama trikove za jeftina putovanja, nestvarne priče avanturista i linkove sa ostvarivanje snova... Let`s travel somewhere!
piše: Maja Jauković
Couchsurfing.jpg

Couchsurfing - besplatan smeštaj

Couchsurfing je sajt poput društvene mreže, gde se upoznaju oni koji nude smeštaj, sa jedne strane i oni kojima je smeštaj potreban, sa druge strane. Registracija na sajtu je besplatna, ali je potrebno plaćati članarinu 25dolara na godišnjem nivou (kao verifikaciju).  Spava se na kauču, podu, u vreći, gde god ima mesta. POTPUNO BESPLATNO! Jedino što plaćate je hrana. Što više informacija o domaćinu imate to je sigurnije za vas. Naznačene su godine, pol, poslednje logovanje i lokacija stana. Do par dana pred put možete rezervisati smeštaj na ovaj način. 
Ja još uvek nisam imala prilike da koristim ovaj vid smeštaja, ali svi moji prijatelji koji su se upustili u avanturu imaju samo reči hvale za vlasnike stanova u kojima su noćili.
Opustite se i pravac couchsurfing!

website: https://www.couchsurfing.org/

CompanionS.jpg

CompanionS - kreatori lude avanture

Kompanionsi nisu turistička agencija, oni su samo neverovatni avanturisti koji putuju po svetu i omogućuju istomišljenicima da im se pridruže na putovanjima po nestvarnim cenama. Potrebno je da pratite kada izađe specijalna ponuda i pohitate sa uplatom. Morate se pozvati na nekoga ko je putovao već sa njima. Priptemite se na  kombinaciju aviona, busa, voza, lokanog prevoza, ali i na obilazak sveta za smešnu svotu novca. Možete naručiti i samo aviokartu, najjeftinija je na primer iznela 0,001dinar (sa svim taksama).

Registrujte se na sajtu companions-a i krenite u osvajanje sveta!

website: http://www.companions-serbia.com/

Jungletribe.jpg

Jungle Tribe - First and Last minute

Jungle Tribe je turistička agencija koja se bavi putovanjima za mlade po Evropi i avanturističkim putovanjima po svetu (7-77 godina). Par meseci pre putovanja obično imaju ultra first minute cene koje su znatno niže od konkurencije. A često se može uhvatiti i last minute, par dana pred put.
Na Facebook-u postoji Fun page "Jungle Travel Neobična putovanja". Jedan "like" vam može doneti puno jeftinih putovanja po celom svetu, druženje i nova znanja.
Ukoliko studirate i obožavate putovanja, postoji Škola za vodiče gde se možete iskazati i dobiti priliku da vodite grupe po Evropi i drugim kontinentima.


website: http://jungletribe.com/putovanja/

airbnb.jpg

Airbnb - sajt za iznajmljivanje stanova

Ako ste odlučili da putujete negde u sopstvenoj režiji i želite da iznajmite stan, posetite sajt Airbnb. Ukucajte mesto u koje putujete, podesite parametar sa cenom (kako bi ograničili pretragu i skratili vreme) i birajte. Pazite na komentare  - što više pozitivnih to bolje. Možete videti lokaciju, opremljenost, cenu, sve dodatne usluge... Iznajmljivanje stanova se isplati, a ako putujete u društvu, cena može biti u rangu hostela. Moj lični sud, odlično. Mada, hostelima dajem prednost zbog druženja sa ljudima iz svih krajeva sveta, deljenja informacija, iskustava, buke na doručku. Za sve ostalo - Airbnb.
Airbnb ima u ponudi preko 33000 gradova iz 192 zemlje. Sajt postoji od 2008.godine, a centrala mu je u San Francisku.website: https://www.airbnb.com/

Powered by WebExpress