Kapri kolač - letnje osveženje

Kapri kolač je savršena poslastica za letnje dane. Saznajte kako se pravi na najjednostavniji način
POTREBNO: 5 jaja, 5 supenih kašika šećera, 1 prašak za pecivo, 5 supenih kašika brašna, 1/2l vode, 300g sećera, 500g jagoda, 2 kesice pudinga od jagode, 3dl mleka, 2 čaše kisele pavlake, 150g šlaga iz kesice, 200g šećera u prahu
PRIPREMA:
Ispecite patišpanj od jaja, šećera, brašna i praška za pecivo. Pečen patišpanj poprskajte sa malo mleka.
U vodu sipajte šećer (300g) i stavite da provri, pa zatim dodajte jagode i kuvajte dok ne smekša, zatim dodajte razmućene pudinge i kuvajte dok ne pogusti. Malo prohladite i stavite preko kore.
Umutite šlag sa mlekom.U drugoj posudi pomešajte pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte u šlag kašiku po kašiku, lagano mešajući. Staviti preko ohlađenog pudinga.
photo: www.frame123.net (7891)