Nacine poslastice

Sedim na keju pored Dunava, tamo gde je najširi u svom toku. Na displeju "iskače" What`s up - Hoćeš li da  recepte podeliš sa drugima, da otkriješ tajne svoje kuhinje?! A baš sam čekala da se ohladi kolač u frižideru, onaj za posle podne. Što da ne?!
Volim da kuvam, ali ne samo da bi imali šta da pojedemo... Uživam dok spremam i dok gledam ljude kako, zalogaj po zalogaj, prihvataju nove specijalitete.
Brz način života, radno vreme koje iziskuje ručak na poslu - sendvič, gril ili palačinku, bacili su nam u zaborav kreativnost u kuhinji. Upravo zbog toga, na Internetu možete naći savete za raznovrsniji meni. Kutak sa Nacom će vas sigurno inspirisati da ponovo uđete u kuhinju i iznenadite svoje najdraže

piše: Nataša Milojković

Kapri kolač - letnje osveženje

kaprikolac.jpg

Kapri kolač je savršena poslastica za letnje dane. Saznajte kako se pravi na najjednostavniji način

POTREBNO: 5 jaja, 5 supenih kašika šećera, 1 prašak za pecivo, 5 supenih kašika brašna, 1/2l vode, 300g sećera, 500g jagoda, 2 kesice pudinga od jagode, 3dl mleka, 2 čaše kisele pavlake, 150g šlaga iz kesice, 200g šećera u prahu
PRIPREMA:
Ispecite patišpanj od jaja, šećera, brašna i praška za pecivo. Pečen patišpanj poprskajte sa malo mleka.
U vodu sipajte šećer (300g) i stavite da provri, pa zatim dodajte jagode i kuvajte dok ne smekša, zatim dodajte razmućene pudinge i kuvajte dok ne pogusti. Malo prohladite i stavite preko kore.
Umutite šlag sa mlekom.U drugoj posudi pomešajte pavlaku i šećer u prahu, pa dodajte u šlag kašiku po kašiku, lagano mešajući. Staviti preko ohlađenog pudinga.

photo: www.frame123.net (7891)

Powered by WebExpress