Friend kutak

Budimo bogatiji sa prijateljima i njihovim kreativnim idejama. Budimo srećniji , jer će biti tu neko da nam kaže "Na zdravlje" kad kinemo (iz poslovice). Budimo jači, jer će neko da nas podigne i kada padnemo.
Želite da pokažete svoj talenat, a niste još pronašli pravo mesto za to? Pošaljite nam svoje radove - zanimljiv hobi, tekstove, sajt. U Kutku uvek ima mesta za kreativnost.
Dekupaž.jpg

Dekupaž

Šta je dekupaž?Dekupaž (decoupage), jedna od najpopularnijih tehnika ukrašavanja predmeta, potiče od francuske reči decouper iz 20. veka, čije je značenje izrezati.Ipak, ova tehnika ima dugu tradiciju koja datira i 12. veka kada je ova umetnost iz Kine došla na tlo Evrope.Najveću popularnost u Evropi dekupaž dostiže u 17. veku kada venecijanski majstori, u želji da nađu najbolju alternativu skupom ukrašenom kineskom nameštaju, nude daleko jeftiniju alternativu u vidu dekupaža na nameštaju, a tehniku nazivaju još i ‘l’arte der povero’ – umetnost siromašnih.Sama tehnika rada sastoji se u sečenju i aranžiranju delova papira, lepljenju na obojenu ili drugačije pripremljenu površinu, a potom lakiranju kao završnoj fazi.Originalna tehnika se razvijala i evoluirala u mnogo različitih stilova i novih tehnika, a najpoznatija među njima je "salvetna tehnika", čija je primena danas najčešća.

photo: http://www.hgtv.com

Pročitaj više
Putovanjazadz.gif

Putovanja za dž

Sanjala sam da šetam svetom sa svojim bekpekom na leđima i samo zastajem na pojedinim mestima da pružim lokalcima ruku. Daju mi nekakve magične bombone. Moram da zamislim želju... Lako, da se vratim...
Budim se i shvatim da mi je za ostvarenje sna potreban novac. Brojim... Nije dovoljno. Onda uz prvu jutarnju kafu otvorim neke sajtove i shvatam da je vreme za punjenje bekpeka.  Podeliću i sa vama trikove za jeftina putovanja, nestvarne priče avanturista i linkove sa ostvarivanje snova... Let`s travel somewhere!


photo: http://splatter.com/tag/travel/

Pročitaj više
Ekspertzahedonizam.jpg

Kafa sa Jecikezom

"Kad ne radim ništa osjećam se kao da plutam u toploj vodi. Ugodno, savršeno." - Ava Gardner
Suština hedonizma je savršen osećaj koji pružamo sebi, plutanje u toploj vodi uz miris kafe i kockicu najukusnije čokolade. Jecikeza vas vodi na kafu, koktele, tortice širom sveta.
Iako je ne poznajete lično, uživaćete sa njom za istim web-stolom :)

Pročitaj više
Blacksheep.jpg

Blacksheep.rs

Online časopis wwwblacksheep.rs je mesto na kome se svakodnevne stvari prikazuju na nesvakidašnji način. Okrenut umetnosti i kulturi, bez šuplje komercijale. Neafirmisani umetnici, ljudske priče i atipični novinarski tekstovi su zaštitni znak Crnog stada. Bez okova i zavesa … jer nije lako biti crna ovca…da je lako, sve bele ovce bi se odavno prefarbale.

Pročitaj više
Powered by WebExpress